OVER ONS

De Valk vzw houdt zich bezig met alles wat het houden van vogels betreft. Geleid door een groepje enthousiaste jongelingen gaat onze vereniging dit jaar zijn 65ste jaargang in.

Ons doel is het bevorderen van het kweken en het houden van siervogels. Tijdens onze ledenvergaderingen en activiteiten kunnen we regelmatig rekenen op ervaren sprekers en wordt er heel wat knowhow uitgewisseld tussen de leden onderling. Bekijk de geplande activiteiten in onze kalender en wellicht voel je de kriebels om je aan te sluiten.

De Valk vzw organiseert bovendien jaarlijks een aantal vogelbeurzen in de Gemeentelijke Feesthallen ‘’Klein boom’’ te Putte. Deze beurzen zijn ondertussen van internationaal allure en kunnen telkens rekenen op ongeveer 2500 bezoekers uit alle windstreken. Deze beurzen vinden plaats op elke derde zondag van de maanden januari, september en november.

Elk jaar sluiten we af met onze tentoonstelling. Het eerste weekend van december organiseren wij een schoonheidswedstrijd voor vogels. Alle vogels komen hiervoor in aanmerking, ongeacht hun grootte, soort of kleur en strijden er om de titel van “beste vogel” in hun betreffende categorie. Uiteraard staat hier een mooie prijzentafel tegenover.

Kortom, De Valk vzw is een actieve club. Met de steun van vele vrijwilligers wordt er hard gewerkt, veel gelachen, steun verleend aan onze leden en worden er vele ervaringen uitgewisseld.

Heb je vragen of wil je deel uitmaken van dit toffe team? Aarzel dan niet om ons te contacteren.