Tentoonstelling

  • IMG_0968_2

  • IMG_9689_FI

  • IMG_9497_2

  • IMG_9682_2

  • IMG_9509_2

WAT?

Elk jaar tijdens het eerste weekend van december organiseert ‘De Valk’ een tentoonstelling. Dit is een jaarlijkse activiteit waarbij de club naar buiten treedt om de kwekers en hun prestaties voor te stellen. Er strijden een 800-tal vogels in hun specifieke categorie voor een mooie selectie aan prijzen. Uiteraard is er steeds een winnaar en ook al zit het even tegen, dan nog kan je rekenen op een mooie troostprijs.

Tevens wordt er op onze tentoonstelling om de titel van clubkampioen gestreden. Hierbij komt elke liefhebber die aangesloten is bij onze club ‘De Valk’ in aanmerking. Het volledige reglement kan je vinden bij artikels en documenten.

WAAR?

We verwelkomen u graag in de Parochiezaal van Putte.

EEN OVERZICHT VAN HET HELE WEEKEND

Vrijdag

Op vrijdagavond wordt er ingekorven. Elke liefhebber brengt dan zijn vogels binnen. De vogels worden ingedeeld in hun categorie en netjes op hun plaats gezet zodat ze de volgende dag klaarstaan om gekeurd te worden.

Zaterdag

Op zaterdagochtend worden de vogels aan de keurmeesters getoond. De keurmeesters keuren nu de vogels aan de hand van vooraf bepaalde normen, welke zijn samengebracht in de standaardeisen. De vogels krijgen een beoordeling en worden nadien terug op hun oorspronkelijke locatie gezet. De punten worden vermeld in een catalogus die elke liefhebber bij afloop ontvangt.

Omstreeks 16 uur is al het ‘zware’ werk achter de rug.

Dan is tijd om de zaal nog eens proper te maken, en vanaf 17h is de tentoonstelling open.

ZATERDAG Avond

Op zaterdag avond gaan de deuren open voor het publiek. Iedereen is dan welkom vanaf 17 uur. Rond 20 uur volgt de prijsuitreiking. Na de prijsuitreiking is het uitkorving van de vogels.

Het hele evenement loopt gesmeerd dankzij de steun van een heleboel helpende handen die u graag voorzien van een natje en een droogje. We verwelkomen u graag in de Parochiezaal van Putte. Tot dan!

Tim, voorzitter

Volgende tentoonstelling

Onze volgende tentoonstelling vindt plaats tijdens het eerste weekend van december.

Vrijdag 6 december en zaterdag 7 december 2024